Pomeramo internet na viši nivo

Kreiramo novu generaciju web hosting i cloud usluga

Zašto Webglobe?

358 000 + domena

55 000 + web sajtova

152 000+ klijenata

1500 + servera

POMERAMO GRANICE

Naša strategija

Naš cilj je da pomognemo kompanijama da rastu i dosegnu nove horizonte. 

Ulažemo u nove tehnologije, ali i u zaposlene jer samo tako možemo ispuniti svoju misiju i učiniti naše klijente uspešnim u online poslovanju.

Sve ovo je Webglobe

Centralno-evropski web lider koji raste uz podršku online pionira 

Naša priča

Želimo da postanemo kapija u online svet za svakoga ko želi da posluje na internetu.

Kompanija Webglobe je nastala spajanjem mnoštva manjih web hosting kompanija. Delili smo (i umnožili) znanje i iskustvo kako bismo klijentima pružili najbolje. 

Naš cilj je da omogućimo klijentima da urade tačno ono što im je potrebno kada je u pitanju online poslovanje. 

Mi smo mnogo više od hosting kompanije. Tu smo da Vas podržimo na svakom koraku na internetu.

Kako je vreme prolazilo

 1. 1

  1999

  Osnivanje kompanije Webglobe u Slovačkoj.

 2. 2

  2014

  Akvizicija firme Yegon.

 3. 3

  2019

  Ulazak investitora Sandberg Capital.

 4. 4

  2020

  Akvizicija kompanija H90, Stable.cz
  i ostalih.

 5. 5

  2021

  Akvizicija Savana.cz,
  ONEbit.cz, ulazak na srpsko tržište.

Upravni odbor

Upoznajte najvažnije članove našeg Webglobe tima

Igor Strečko

Predsednik odbora

Jedan od osnivača kompanije Webglobe, sa više od 20 godina iskustva na centralno-evropskom web hosting tržištu. 2014. godine, kompanija Webglobe na čelu sa Igorom Strečkom, izvršila je svoju prvu akviziciju kompanije Yegon. 2019. Godine, Igor se vratio u Slovačku sa ambicijom da internet usluge u regionu podigne na viši nivo.

Jakub Krajčovič

Potpredsednik upravnog odbora

Pre kompanije Webglobe, Jakub je radio cloud computing u Australiji za globalnog lidera u hostingu – Rackspace, a kasnije za PwC Sydney, gde je vodio veliki projekat transformacije „oblaka“ i konsultovao se sa ASX20 kompanijama. Vratio se u Slovačku 2018. godine, a kada je upoznao Igora 2019. godine, odlučili su da udruže snage i izgrade kompaniju Webglobe uz dodatnu korist njegovog znanja stečenog u inostranstvu.

Tomáš Bezek

Član odbora

Tomáš ima više od 12 godina iskustva u finansijama i strategiji. WY Group-i pridružio se kao glavni finansijski direktor u martu 2020. Pre toga je radio za velike konsultantske firme kao što su EY i PwC u CZ, UK i NZ. Tokom svoje karijere savetovao je više od 100 kompanija u različitim delatnostima. Pored finansija, Tomaš takođe vodi i naše aktivnosti spajanja i akvizicija.

Giacomo Tognoni

Generalni direktor

Giacomo u Webglobe donosi više od 20 godina iskustva u marketingu, strategiji i e‑trgovini u različitim industrijama (Telco, IT, Blockchain, Gaming i Fintech). Završio je MBA (INSEAD) i bio je na pozicijama CMO i CEO u korporacijama i startup kompanijama, radeći za grupe kao što su Deutche Telekom, Telekom Austria i Dell. Giacomo je snažan zagovornik inovacije podataka i poboljšanja korisničkog iskustva kao strategija za sticanje konkurentske prednosti. U slobodno vreme se bavi fotografijom, video produkcijom i ronjenjem.

Tomáš Kostka 

Direktor za posebna biznis rešenja 

Od 2012. godine radi za web hosting kompaniju IGNUM kao menadžer nabavke i prodaje. Ima skoro 10 godina iskustva u nabavci u IT industriji i uvek je spreman da radi sa novim klijentima, pomogne im i podeli sa njima godinama sticano iskustvo.

Matúš Kosa

CTO

Matúš je 15 godina radio u IT-u kao programer, arhitekta rešenja, menadžer projekta, scrum master, vlasnik proizvoda i na menadžerskim pozicijama u bankarskim institucijama (Tatrabanka, Ferratum), bezbednosnim softverima (ESET) i kompanijama za web hosting (Websupport). Radio je i vodio niz transformacionih i strateških projekata za standardizaciju procesa, povećanje efikasnosti i implementaciju novih tehnologija.

Pavel Špinka

Direktor integracija

Pavel ima više od 20 godina iskustva u hosting industriji. Prva relevantna iskustva je stekao kao student Tehnološkog Univerziteta u Češkoj. Karijeru u hosting kompanijama je započeo kao predstavnik korisničke podrške, da bi postepeno napredovao do pozicije direktora kompanije. Od 2021. godine, Pavel je director integracija u Webglobe-u.

Jan Lekszycki

Corporate Development Manager

Jan je menadžer prodaje i korisničkog iskustva, business developer i preduzetnik sa velikim iskustvom na internacionalnom tržištu. Svoj prvi ISP biznis započeo je 1999. godine i od tada se bavi internet poslovanjem i uslugama. Bio je jedan od suosnivača LIVECHAT-a, kao i vlasnik DOMENA-e. Radio je kao PL u kompaniji PARALLELS i lansirao je OKTAWAVE. U 2021. Pridružio se Webglobe-u kako bi pomogao kompaniji da proširi poslovanje na balkanskom području.

Webglobe novosti

WY Group spaja sve kompanije pod brendom Webglobe. Nastaviće…
27. 1. 2022
Prag, 27. januar 2022. godine – Slovačka WY Group, olakšavajući preduzetnicima ulazak u digitalno okruženje, sada konsoliduje svoje aktivnosti i delovaće…
Kompanija Webglobe je presekla još jedan deo „kolača“ na…
10. 8. 2021
Kompanija Webglobe, s.r.o. je pod svojim okriljem preuzela hosting kompaniju iz Brna ONEsolution s.r.o.
Raspored hostinga na češkom tržištu se menja
9. 9. 2020
Dalje akvizicije WY Group-e potvrđuju tekuću konsolidaciju češkog tržišta hostinga. Sastavi deo grupe postaje po novome i kompanija „HOSTING90 systems“. WY…