fbpx

Webglobe

Webglobe:

mreža za ceo svet

Webglobe se širi na Balkan i jača svoju poziciju u Evropi

Planira nastavak konsolidacije češkog web hosting tržišta i dalje proširenje na Srbiju.

100 000 + klijenata

Preko 20 godina na tržištu

Skoro 300 000 registrovanih domena

Timovi vrhunskih profesionalaca

O kompaniji Webglobe

Cilj je da našim klijentima ponudimo najsavremenije i najkvalitetnije usluge.
Budućnost ne vidimo samo u pružanju hosting usluga, već u širem spektru usluga koje će pomoći našim klijentima da razviju svoje poslovanje i učine ih još uspešnijima na mreži.

Kompanija Webglobe, koja se bavi pružanjem usluga kao web provajder, digitalnih komunikacija i cloud usluga, teži ka tome da svima olakša ulazak u digitalno okruženje i potpomaže daljem razvoju.

Na češko tržište ova kompanija je ušla 2019. godine, a krajem 2021. godine, spajanjem čeških kompanija IGNUM, Stable.cz i Hosting90 systems, ONESolution i savana.cz, zauzela je treće mesto kao najjači igrač na tom tržištu. U svom portfoliju ima ukupno šesnaest brendova i jedna je od retkih čeških kompanija koja konkuriše velikim stranim kompanijama.

Kompanija Webglobe već dugo drži drugu najjaču poziciju na slovačkom tržištu, a u Srbiji, gde je kompanija ušla akvizicijom NiNet DCa, Eutelneta i Paneta, ubrzano gradi svoju poziciju


Međutim, ambicije kompanije Webglobe se tu ne završavaju; kompanija planira dalje domaće kupovine i širenje akvizicija u zemljama Centralne i Istočne Evrope.


Kompanija je dobila sredstva od Sandberg Capital-a, kompanije koja je fokusirana na ulaganja u mala i srednja preduzeća u Slovačkoj, Centralnoj i Istočnoj Evropi i koja upravlja imovinom vrednom 150 miliona evra.

Webglobe istorija

1999Počeci Webglobe
2019Nagli rast
2022Webglobe danas
01 Jan 2022Secondaty Label