fbpx

Webglobe

Kako mogu registrovati svoj domen?


Naručivanje domena je vrlo jednostavno, pratite sledeće korake i registrujte vaš željeni domen.

 1. Kako biste naručili domen posetite našu stranicu
 2. U polje ˝Pretraga˝ unesite naziv željenog domena i dobićete infromaciju o tome da li je domen slobodan za registraciju kao i predloge sa istim nazivom domena, ali sa drugim ekstenzijama. Izaberite šta Vam od ponuđenog odgovara.
 3. Opcijom ˝Dodaj u korpu˝ nastavljate dalje ka realizaciji narudžbine.
 4. Nakon što potvrdite opciju ˝Dalje ka uplatama˝, biće potrebno da unesete name servere za domen. Napomena: Polja za name servere su već popunjena i važe sa slučaj registracije domena koji će biti hostovan kod Webglobe kompanije. U slučaju da će domen biti hostovan na serveru druge kompanije, potrebno je da izmenite ove zapise i upišete odgovarajuće.
 5. U narednom koraku imate opciju pregleda narudžbine koju kreirate. Opcijom ˝Plaćanje˝ nastavljate kupovinu, pa će biti potrebno da unesete svoje podatke sa kojima će biti kreiran predračun , kao i sam korisnički nalog.
 6. Napomena: Ukoliko kod Webglobe kompanije već imate usluge, izaberite opciju ˝Postojeći korisnik˝ i ulogujte se. Takođe, ˝Podaci za vlasnika domena˝ se mogu razlikovati od podataka sa korisničkog naloga. Dakle, registrant(vlasnik) domena može biti drugo lice, nevezano za osobu koja naručuje domen, i koja će kasnije izvršiti uplatu.
 7. Bilo da ste novi, ili postojeći korisnik, klikom na ˝Završi porudžbinu˝ potvrdjujete narudžbinu domena. Na email adresu ćete dobiti email sa podacima o narudžbini.
 8. Domen će biti registrovan odmah po evidentiranju uplate u vezi izvršene narudžbine.
 • Baza znanja
 • cPanel
 • Domeni
 • Email
 • Usluge