fbpx

Webglobe

Koja je razlika između deljenog i VPS hostinga?


Šta je Web hosting?

   Deljeni hosting (shared hosting) predstavlja jedno od najpopularnijih rešenja među početnicima, mladim preduzetnicima i blogerima. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, vaš sajt će se nalaziti na istom serveru sa ostalim sajtovima i delićete memoriju, snagu, prostor na disku, kao i brojne druge resurse.

Prednosti ovog tipa hostinga su što dolazi sa intuitivnim korisničkim panelom i uslugom održavanja servera te vam nije potrebno tehničko znanje kako biste vodili sajt. S druge strane, mnogi odluče da preskoče ovu opciju upravo zbog manjka kontrole nad serverom, kao i zbog činjenice da se svi resursi dele pa mogu nastati problemi u periodu većeg priliva poseta nekom od sajtova.

Šta je VPS hosting?

   VPS ( Virtual Private Server) ili Virtualni Privatni Server je hosting koji se može uzeti u zakup kao nezavisna celina i koristi svoje dodeljene resurse. Svaki virtualni server ima svoj protok, RAM memoriju, procesor itd. Virtualni serveri su idealno rešenje iako ste novi u vašoj industiji ili niši jer vam nude lako proširenje kapaciteta u skladu sa potrebama vašeg posla. Takođe su odlično rešenje za zahtevne web aplikacije, e-commerce rešenja sa velikim brojem posetioca kao i platforme za projekte razvoja softvera zbog svoje fleksibilnosti.

Naši KVM VPS paketi pružaju maksimalnu izolaciju i garanciju resursa, dok SSD NVMe diskovi pružaju maksimalni protok podataka i minimalno vreme odziva.

Ukoliko ste na početku razvoja svog biznisa ili vam je sajt potreban za blogove i sl. Web hosting je idealno rešenje za vas, s druge strane ukoliko su potrebe vašeg poslovanja sve veće i ne želite da delite ni sa kim resurse, onda je KVM VPS idealno rešenje za vas.

Svakako, ukoliko niste sigurni šta da odaberete iz naše ponude, kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći.

  • Baza znanja
  • cPanel
  • Domeni
  • Email
  • Usluge